Skrzydełka pieczone w pomidorowo-czosnkowej marynacie: instrukcja krok po kroku
Przygotować 3 ząbki czosnku: obrać i drobniutko posiekać.
Źródło:
Rozwiń
Skrzydełka pieczone w pomidorowo-czosnkowej marynacie: instrukcja krok po kroku
W naczyniu wymieszać 1 szklankę pasty pomidorowej, posiekany czosnek, 3 łyżeczki brązowego cukru i 1 łyżeczkę musztardy. Posolić i popieprzyć do smaku.
Źródło:
Rozwiń
Skrzydełka pieczone w pomidorowo-czosnkowej marynacie: instrukcja krok po kroku
Składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Źródło:
Rozwiń
Skrzydełka pieczone w pomidorowo-czosnkowej marynacie: instrukcja krok po kroku
W wysmarowanym niewielką ilością tłuszczu naczyniu żaroodpornym ułożyć skrzydełka.
Źródło:
Rozwiń
Skrzydełka pieczone w pomidorowo-czosnkowej marynacie: instrukcja krok po kroku
Każde z nich dokładnie posmarować marynatą. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz 50 min.
Źródło:
Rozwiń
Skrzydełka pieczone w pomidorowo-czosnkowej marynacie: instrukcja krok po kroku
Skrzydełka podawaj z białym pieczywem i sosem blue cheese. Smacznego
Źródło:
Rozwiń
Powrót
Zamknij reklamę za
s.
X
Zamknij reklamę
...
email