Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Ryba w cieście naleśnikowym jest przepyszna! Chrupiące ciasto skrywa wilgotną i soczystą rybę.
Potrzebne będą: 1 kg filetów z dorsza lub czerniaka, 2 jajka, 200 g mąki, 200 ml wody, sól i pieprz
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Rybę należy pokroić na mniejsze kawałki (dzwonka). Oprószyć solą i pieprzem.
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Z rozmąconym z solą jajek, mąki i wody należy przygotować ciasto.
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Kawałki ryby zanurzać w cieście...
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
I od razu kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na średnim ogniu do zrumienienia z jednej strony, przewrócić i smażyć z drugiej strony.
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Rybę podać z małosolnym ogórkami, surówką lub sosem jogurtowym