Powrót do artykułu
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Fot.: Shutterstock
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Fot.: Shutterstock
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Fot.: Shutterstock
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Fot.: Shutterstock
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Fot.: Shutterstock
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Fot.: Shutterstock
Zobacz następną galerię
Zupa krem z selera: przepis krok po kroku
Zupa krem z selera: przepis krok po kroku

Zupa krem z selera: przepis krok po kroku

Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Ryba w cieście naleśnikowym jest przepyszna! Chrupiące ciasto skrywa wilgotną i soczystą rybę.  Potrzebne będą: 1 kg filetów z dorsza lub czerniaka, 2 jajka, 200 g mąki, 200 ml wody, sól i pieprz

Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Rybę należy pokroić na mniejsze kawałki (dzwonka). Oprószyć solą i pieprzem.

Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Z rozmąconym z solą jajek, mąki i wody należy przygotować ciasto. 

Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Kawałki ryby zanurzać w cieście...

Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

I od razu kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na średnim ogniu do zrumienienia z jednej strony, przewrócić i smażyć z drugiej strony.

Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Rybę podać z małosolnym ogórkami, surówką lub sosem jogurtowym

email