Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Ryba w cieście naleśnikowym jest przepyszna! Chrupiące ciasto skrywa wilgotną i soczystą rybę.  Potrzebne będą: 1 kg filetów z dorsza lub czerniaka, 2 jajka, 200 g mąki, 200 ml wody, sól i pieprz
Źródło:
Rozwiń
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Rybę należy pokroić na mniejsze kawałki (dzwonka). Oprószyć solą i pieprzem.
Źródło:
Rozwiń
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Z rozmąconym z solą jajek, mąki i wody należy przygotować ciasto. 
Źródło:
Rozwiń
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Kawałki ryby zanurzać w cieście...
Źródło:
Rozwiń
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

I od razu kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na średnim ogniu do zrumienienia z jednej strony, przewrócić i smażyć z drugiej strony.
Źródło:
Rozwiń
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku

Rybę podać z małosolnym ogórkami, surówką lub sosem jogurtowym
Źródło:
Rozwiń
Powrót
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Ryba smażona w cieście naleśnikowym: przepis krok po kroku
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email