Przepisy na wielkanocne dania obiadowe
Soczysty schab pieczony w folii aluminiowej
Soczysty schab pieczony w folii aluminiowej jest idealny, jako danie obiadowe. Dzięki pieczeniu w folii zachowuje soki wewnątrz mięsa. Tak przyrządzony schab jest niesamowicie pyszny. Zobaczcie koniecznie przepis, jak przyrządzić >>> PIECZONY SCHAB W FOLII ALUMINIOWEJ
Schab pieczony w glazurze miodowo-musztardowej
Pieczony schab to nasze ulubione danie obiadowe. Świetnie smakuje również na zimno. Mięso upieczone w musztardzie z dodatkiem białego wina jest nie tylko soczyste i rozpływa się ustach, ale zyskuje dodatkowo przepyszny sos do podania razem z mięsem. Koniecznie wypróbujcie przepis na >>> SCHAB PIECZONY W GLAZURZE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ
Schab w marynacie mlecznej
Schab moczony w mleku zyskuje na kruchości i delikatności. To sprawdzony przepis na soczystą pieczeń lub kotlety. Schab w mlecznej marynacie to nieskoplikowany sposób. Wystarczy zamarynować mięso w mleku na 24 godziny. Wypróbujcie koniecznie ten prosty patent na >>> NAJDELIKATNIEJSZY SCHAB PIECZONY
Aromatyczny kurczak z masełkiem koperkowym
Kurczak z masełkiem koperkowym to pyszny pomysł na niewymagający dużo wysiłku obiad. Wystarczy kawałki kurczaka porządnie naszpikować aromatycznym masłem, włożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika. Reszta zrobi się sama. Tak przygotowane kawałki kurczaka świetnie smakują z frytkami lub talarkami ziemniaczanymi i sałatą masłową. Wykorzystajcie ten łatwy patent na >>> AROMATYCZNEGO KURCZAKA Z MASŁEM KOPERKOWYM
Kurczak nadziewany po polsku według Magdy Gessler
Kurczak nadziewany po polsku według Magdy Gessler to tradycyjne danie polskiej kuchni narodowej. Kurczak nadziewany jest masą maślano-wątróbkową. Soczyste mięso, doskonały farsz uświetnią każdą rodzinną uroczystość. Konicznie wypróbujcie przepis, jak przyrządzić >>> KURCZAKA NADZIEWANEGO PO POLSKU
Kurczak pieczony w całości z warzywami
Kurczak pieczony w całości z warzywami to pyszny pomysł. Jeśli jeszcze do środka kurczaka włożycie trochę warzyw i kawałek jabłka, nie tylko po upieczeniu zachowa soczystość, ale będzie też wybornie smakował. Jak upiec perfekcyjnego kurczaka? To proste z naszym przepisem krok po kroku na >>> KURCZAKA PIECZONEGO W CAŁOŚCI Z WARZYWAMI
Gęś pieczona nadziewana jabłkami
Gęś pieczona nadziewana jabłkami to danie o długiej historii, sięgającej czasów staropolskich. Zwykle serwowane jest na specjalne okazje, takie jak świąteczny obiad, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by raz na jakiś czas uraczyć się gęsią na co dzień. Podajemy przepis na >>> PYSZNĄ PIECZONĄ GĘŚ Z JABŁKAMI
Karkówka czosnkowa z ziemniakami
Karkówka czosnkowa to niezwykle smaczna pieczeń wieprzowa. Jest krucha i soczysta. Tajemnica doskonałego smaku tkwi we wcześniejszym zamarynowaniu schabu karkowego w czosnku. Jeśli upieczecie karkówkę z ziemniakami i warzywami to z jednej brytfanny będzie cały pyszny obiad. Sprawdźcie konieczne przepis, jak upiec >>> KARKÓWKĘ CZOSNKOWĄ Z ZIEMNIAKAMI
Karkówka w zalewie octowej
Karkówka marynowana w zalewie octowej jest niesamowicie miękka, soczysta i aromatyczna. Nie wymaga wielkiego nakładu pracy, ale wymaga cierpliwości. Żeby wyszła idealnie musi sobie poleżakować w zalewie przynajmniej jedną noc, a i 2 całe doby jej nie zaszkodzą, wręcz przeciwnie. Warto ją jednak podczas marynowania od czasu do czasu przekręcić, aby aromaty marynaty mogły dotrzeć do całego kawałka mięsa. Wypróbujcie koniecznie przepis na >>> KARKÓWKĘ W ZALEWIE OCTOWEJ
Pieczony boczek nadziewany po włosku
Pieczony boczek po włosku nadziewany mielonym mięsem to pyszne danie obiadowe. Jeśli zostaną resztki z przyjemnością zjecie je na kanapce. Rozpływający się w ustach boczek pachnący włoskimi przyprawami dobry jest na każdą okazję. Koniecznie wypróbujcie przepis na >>> PIECZONY BOCZEK NADZIEWANY PO WŁOSKU