Pomidorki koktajlowe ukiszone na sucho w woreczku foliowym to świetny dodatek do letnich dań.
Pomidory kiszone w woreczku - krok 1.
Aby przygotować pomidory kiszone w woreczku potrzebujesz: pomidorów, koperku, czosnku, pieprzu ziarnistego, soli i cukru.
więcej...
foto: Shutteratock
Pomidory kiszone w woreczku - krok 2.
Pomidory umyj i dokładnie osusz, włóż do czystego woreczka strunowego.
więcej...
foto: Shutteratock
Pomidory kiszone w woreczki - krok 3.
Do pomidorów dodaj sól i przeciśnięty przez praskę czosnek, a także cukier i pieprz.
więcej...
foto: Shutteratock
Pomidory kiszone w woreczku - krok 4.
Do woreczka dołóż też umyty, osuszony i drobno posiekany koperek. Woreczek zamknij i delikatnie nim potrząśnij, aby dodatki równomiernie się rozłożyły. Tak przygotowane pomidory odłóż na kilka godzin.
więcej...
foto: Shutteratock
Pomidory kiszone w woreczku - podanie
Po kilku godzinach pikle powinny być gotowe. Kiszone pomidory to świetna przystawka oraz dodatek do dań głównych, dań z grilla orz kanapek.