Pesto: przepis krok po kroku

Pesto: przepis krok po kroku

Pesto to po prostu sos z utartych świeżych liści różnych ziół i warzyw, orzechów, tartego sera twardego i oliwy. Najpopularniejsze jest pesto bazyliowe.  Aby go przygotować potrzebne będą: 3 ząbki czosnku 3 szklanki listków bazylii 10 dag orzeszków pinii 5 dag startego parmezanu 1/2 szklanki oliwy sól, pieprz
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Pesto: przepis krok po kroku

Pesto: przepis krok po kroku

Liście najlepiej odrywać ze świeżej rośliny...
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Pesto: przepis krok po kroku

Pesto: przepis krok po kroku

Twardy ser, taki jak parmezan, pecorino lub nasz polski bursztyn, należy zetrzeć drobno
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Pesto: przepis krok po kroku

Pesto: przepis krok po kroku

Wszystkie składniki jednocześnie dodać do naczynia miksera i zmiksować na gładką pastę...
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Pesto: przepis krok po kroku

Pesto: przepis krok po kroku

Gotowy sos może mieć konsystencję gęstej papki. Można jednak rozcieńczyć go oliwą lub olejem do oczekiwanej gęstości.  Sos przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce. Smacznego!
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Powrót
Pesto: przepis krok po kroku
Pesto: przepis krok po kroku
Pesto: przepis krok po kroku
Pesto: przepis krok po kroku
Pesto: przepis krok po kroku
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email