Omlet krok po kroku

Omlet krok po kroku

Do przygotowania omletu potrzebujesz przede wszystkim jaj i tłuszczu do smażenia. Możesz też dodać do omletu mleko i mąkę - będzie delikatniejszy i bardziej puszysty.
Źródło:
Rozwiń
Omlet krok po kroku

Omlet krok po kroku

Jaja należy  rozbić i roztrzepać trzepaczką na jednolitą, napowietrzoną masę.
Źródło:
Rozwiń
Omlet krok po kroku

Omlet krok po kroku

Rozmącone jajka wylej na rozgrzaną patelnię z tłuszczem
Źródło:
Rozwiń
Omlet krok po kroku

Omlet krok po kroku

Omlet  delikatnie podważaj łopatką, by sprawdzić, czy się usmażył. Przewracaj na drugą stroną z pomocą talerza lub pokrywki.
Źródło:
Rozwiń
Omlet krok po kroku

Omlet krok po kroku

Omlet możesz podawać z ulubionymi dodatkami - warzywami, wędlinami, owocami, dżemami lub konfiturami.
Źródło:
Rozwiń
Powrót
Omlet krok po kroku
Omlet krok po kroku
Omlet krok po kroku
Omlet krok po kroku
Omlet krok po kroku
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email