Marchew zapiekana w sosie chrzanowym

Marchew zapiekana w sosie chrzanowym

Genialnie prosta i niebiańsko pyszna - marchewka zapiekana w sosie chrzanowo-majonezowym. Pikantna, słodka i zabójczo smaczna!
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Marchew zapiekana w sosie chrzanowym

Marchew zapiekana w sosie chrzanowym

Weź 600 g obranej i grubo pokrojonej marchewki (lubię kroić po przekątnej).  Ugotuj pokrojoną marchewkę pod przykryciem w niewielkiej ilości wody, aż będzie miękka, ale nie rozgotowana. Spróbuj, aby mieć pewność - to najlepszy sposób na uniknięcie papkowatej marchwi.)
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Marchew zapiekana w sosie chrzanowym

Marchew zapiekana w sosie chrzanowym

Weź także: 1/2 szklanki majonezu wegańskiego 1/4 szklanki śmietany 30% 2 łyżki tartego chrzanu z kwaskiem cytrynowym 1/4 łyżeczki soli i świeżo mielonego pieprzu Składniki sosu wymieszaj razem. 
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Marchew zapiekana w sosie chrzanowym

Marchew zapiekana w sosie chrzanowym

Odcedź marchewki i przełóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj mieszaninę majonezu i chrzanu, wymieszaj z marchewką, równomiernie rozprowadzając.  Rozgrzej piekarnik do 180°C. Piecz bez przykrycia przez około 15 do 20 minut lub do zrumienienia.  
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Powrót
Marchew zapiekana w sosie chrzanowym
Marchew zapiekana w sosie chrzanowym
Marchew zapiekana w sosie chrzanowym
Marchew zapiekana w sosie chrzanowym
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email