Karp w cieście naleśnikowym

Karp w cieście naleśnikowym

Duże i grube dzwonka karpia najlepiej zrumienić, a następnie pozwolić im dojść w piekarniku. Dzięki temu nawet grube kawałki ryby są usmażone w punkt, a nie przesmażone. Podpowiadam, jak usmażyć duże dzwonka karpia. Do dzieła!
Źródło:
Rozwiń
Karp w cieście naleśnikowym

Karp w cieście naleśnikowym

Karpia pokroić na dzwonka o szerokości około 5 cm. Każde dzwonko przekroić wzdłuż kręgosłupa na pół. Umyć pod bieżącą wodą z resztek śluzu i krwi. 
Źródło:
Rozwiń
Karp w cieście naleśnikowym

Karp w cieście naleśnikowym

Kawałki ryby oprószyć solą i pieprzem.  Z mąki pszennej, wody mineralnej i jajka oraz szczypty soli przygotować ciasto jak na naleśniki.  Panierować kawałki ryby kolejny w cieście naleśnikowym i tartej bułce. 
Źródło:
Rozwiń
Karp w cieście naleśnikowym

Karp w cieście naleśnikowym

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. 
Źródło:
Rozwiń
Karp w cieście naleśnikowym

Karp w cieście naleśnikowym

Wystarczy obrócić i zrumienić z drugiej strony, aby karp był soczysty, a panierka chrupka. 
Źródło:
Rozwiń
Karp w cieście naleśnikowym

Karp w cieście naleśnikowym

Usmażone i osączone z nadmiaru tłuszczu kawałki karpia przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyć kawałki zimnego masła. Nie przykrywać.  Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec przez 10 z termoobiegiem lub 20 minut w trybie góra-dół. Smacznego!
Źródło:
Rozwiń
Powrót
Karp w cieście naleśnikowym
Karp w cieście naleśnikowym
Karp w cieście naleśnikowym
Karp w cieście naleśnikowym
Karp w cieście naleśnikowym
Karp w cieście naleśnikowym
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email