Karp pieczony w całości: przepis na dietetyczną wersję karpia

Karp pieczony w całości: przepis na dietetyczną wersję karpia

Karp pieczony w całości to niezwykle efektowne danie. Pięknie prezentuje się na półmisku i doskonale smakuje. Porcja o wadze 100 g ma zaledwie 110 kcal, podczas gdy porcja panierowanego i smażonego karpia to aż 270 kcal. 
Źródło:
Rozwiń
Karp pieczony w całości: przepis na dietetyczną wersję karpia

Karp pieczony w całości: przepis na dietetyczną wersję karpia

Potrzebne będzie:  1,8-2,2 kg karpia z głową, wypatroszonego 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżeczki soli 6-9 cienkich plasterków cytryny 1 łyżeczka pieprzu folia aluminiowa do pieczenia
Źródło:
Rozwiń
Karp pieczony w całości: przepis na dietetyczną wersję karpia

Karp pieczony w całości: przepis na dietetyczną wersję karpia

Karpia dobrze umyć pod bieżącą wodą z resztek śluzu, łusek i krwi.  Ułożyć na blasze lub w brytfannie wyłożonej folią aluminiową.  Wnętrze tuszki rybiej skropić obficie sokiem z cytryny. Posolić wnętrze ryby oraz skórę. Pozostawić na 10 minut. 
Źródło:
Rozwiń
Karp pieczony w całości: przepis na dietetyczną wersję karpia

Karp pieczony w całości: przepis na dietetyczną wersję karpia

Do brzuszka ryby włożyć plasterki cytryny i przyprawić pieprzem.  Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 45-50 minut w temperaturze 180°C. 
Źródło:
Rozwiń
Powrót
Karp pieczony w całości: przepis na dietetyczną wersję karpia
Karp pieczony w całości: przepis na dietetyczną wersję karpia
Karp pieczony w całości: przepis na dietetyczną wersję karpia
Karp pieczony w całości: przepis na dietetyczną wersję karpia
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email