Karp po polsku - wigilijny przepis na karpia na szaro
Karp w szarym sosie na bazie wina, piernika, rodzynek i migdałów to tradycyjne danie kuchni staropolskiej
Źródło: Shutterstock
Rozwiń
Karp smażony - tradycyjny przepis kuchni polskiej
Smażony karp to wigilijne must eat - jak go przygotować, by nie ociekał tłuszczem i każdemu smakował?
Źródło: Shutterstock
Rozwiń
Zupa rybna z karpia
Zupa rybna z karpia to danie idealne do przygotowania w okresie świąt Bożego Narodzenia, ale warto ją przygotowywać w innych porach roku, bo jest bardzo zdrowa
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Karp na Wigilię - przepis według Ewy Wachowicz
Karp na Wigilię według przepisu Ewy Wachowicz jest niezwykle smakowity i aromatyczny
Źródło: Shutterstock
Rozwiń
Tradycyjny karp w galarecie - przepis na Wigilię
Karp w galarecie w wielu domach jest przygotowywany jedynie na Wigilię.
Źródło: Shutterstock
Rozwiń
Wigilijny karp w chrzanowej panierce
Wigilijny karp w chrzanowej panierce jest pyszny i łatwy w przygotowaniu
Źródło: Shutterstock
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Karp zapiekany w śmietanie
Karp to nie tylko ryba na wigilię. Warto podawać ją na codzienny obiad, na przykład zapiekaną w śmietanie.
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Powiększ zdjęcie
Karp po węgiersku
Smażony karp wigilijny już się przejadł? Wypróbuj zapiekanego karpia po węgiersku
Źródło: Archiwum serwisu
Rozwiń
Karp faszerowany kaszą i grzybami
Karp wigilijny faszerowany kaszą i grzybami zapiekany w piekarniku to pyszna alternatywa dla tradycyjnego karpia smażonego. Warto wypróbować!
Źródło: Shutterstock
Rozwiń
Karp faszerowany po kaszubsku
Karp faszerowany kaszą manną, pieczarkami i cebulką smakuje wybornie i nie wymaga zbyt wiele pracy