Gęsina i nie tylko: Magda Gessler poleca na 11 listopada
Magda Gessler to mistrzyni kucharska o nieposkromionej wyobraźni kulinarnej. Wciąż wymyśla nowe przepisy na polskie produkty, w tym polską gęsinę. Znana restauratorka wysoko ceni gęś owsianą i wielkopolską. Z okazji Święta Niepodległości wybraliśmy 13 genialnych przepisów Królowej Kuchennych Rewolucji na uroczysty rodzinny obiad. Magda Gessler poleca na 11 listopada gęsinę i nie tylko.
Sprawdźcie na kolejnych zdjęciach >>>
Gęś pieczona z jabłkami jak u Magdy Gessler z "Karczmy Gę Gę Gę"
Gęś pieczona z jabłkami to tradycyjne polskie danie. Gęsinę podawano od św. Marcina, przez święta Bożego Narodzenia (koniecznie na Nowy Rok), aż do końca zimowego karnawału. Magda Gessler wezwana do wielkopolskiego Porajewa na ratunek restauracji Silvano wybrała właśnie pieczoną gęś, jako danie flagowe nowej "Karczmy Gę Gę Gę". Wypróbuj przepis na >>>GĘŚ PIECZONĄ Z JABŁKAMI JAK U MAGDY GESSLER
Rosół z gęsi - jak z przepisu Magdy Gessler z Karczmy Gę Gę Gę
Rosół z gęsi to rzadko podawany rarytas, a szkoda, bo jak większość rosołów, jest pyszny i zdrowy. Skąd wziąć gęsinę do jego przygotowania? Jeśli chcemy upiec całą gęś, to możemy się pokusić o wyluzowanie jej - czyli usunięcie z niej kości przed pieczeniem. Kości, podroby, skrzydełka i gęsia szyja wystarczą do ugotowania rosołu. Możemy też przed pieczeniem podzielić gęś na porcje, wtedy na pewno uda nam się wygospodarować z niej kości i okrawki mięsa wystarczające do ugotowania rosołu z gęsiny. Zobaczcie jak ugotować według przepisu >>>ROSÓŁ Z GĘSI JAK U MAGDY GESSLER
Rogal marciński z gęsiną na ciepło wg Magdy Gessler z "Karczmy Gę Gę Gę"
Wielkopolskie rogale to prawdziwy przysmak. Zazwyczaj robi się je na słodko. Jednak Magda Gessler zrewolucjonizowała nie tylko restaurację Silvano w Połajewie, ale także tradycyjne rogale półfrancuskie. W nowej "Karczmie Gę Gę Gę" podała rogal marciński z gęsiną na ciepło. Zobacz jak zrobić >>>ROGAL MARCIŃSKI Z GĘSINĄ NA CIEPŁO WEDŁUG MAGDY GESSLER
Tatar z marchewki Magdy Gessler
Nim jednak zasiadziemy do dania głównego warto zatroszczyć się o przystawki. Magda Gessler lansuje warzywne przekąski. Wielkim przebojem "Kuchennych rewolucji" był jej tatar z pomidora. Ostatnio Królowa Polskiej Gastronomii zwróciła uwagę na marchew. Tatar z marchewki od razu stał się przebojem. Koniecznie wypróbu w stylu modnej "tatar salad" przepisu na >>>TATARA Z MARCHEWKI MAGDY GESSLER
Tatar ze śledzia - klasyczny przepis Magdy Gessler
Przepis na tatara ze śledzia Magdy Gessler pojawił się w "Kuchennych rewolucjach" i z miejsca podbił serca widzów. Zobacz jak zrobić tę pyszną przekąskę według przepisy >>>TATAR ZE ŚLEDZIA JAK U MAGDY GESSLER
Tatar Oko Pirata według Magdy Gessler
Jak zrobić tatar "Oko pirata" według Magdy Gessler? Poznaj przepis z Kuchennych Rewolucji! Pyszny tatar to idealna przekąska imprezowa – warto go zrobić, bo cieszy oczy i podniebienia! Również podczas rodzinnego obiadu z okazji Święta Niepodległości. Zobacz przepis >>>TATAR OKO PIRATA WEDŁUG MAGDY GESSLER
Zrazik wieprzowy z chorizo jak u Magdy Gessler w "Kulinarnej Fabryce Smaku"
Zrazik wieprzowy z "czorizo" zagościł ostatnio w Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler. Niestrudzona rewolucjonistka smaku tym razem zamieniła restaurację Magnolia w Jaworze na Kulinarną Fabrykę Smaku. Obłędny zraz wieprzowy zrolowany z hiszpańskim chorizo podbił podniebienia smakoszy! Zobacz jak przygotować >>>ZRAZIK WIEPRZOWY Z CZORIZO JAK U MAGDY GESSLER
Klasyczny Strogonow według Magdy Gessler
Strogonow to spolszczona nazwa dania znanego i lubianego na całym świecie. Proste składniki i nieskomplikowany sposób wykonania powoduje, że chętnie gości na polskich stołach, zarówno w domach, jak i restauracjach od wielu lat. Strogonowa można przyrządzić jako danie obiadowe lub kolacyjne, albo jako danie na ciepło podczas przyjęcia. Zobaczcie jak zrobić >>>KLASYCZNY STROGONOW WEDŁUG MAGDY GESSLER
Kaczka z jabłkami a la Magda Gessler z Kuchennych Rewolucji w barze - Ibis - Kaczki za Wodą
Kaczka z jabłkami, najlepsze danie kuchni polskiej, znalazła się w menu zrewolucjonizowanej gospody Kaczki za Wodą w Goszczanowie, dawnym barze Ibis. Magda Gessler wprowadziła do menu gospody dania z kaczki, która jest lokalnym produktem Ziemi Kaliskiej. Kaczki za Wodą to jedna z najlepszych Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler. Koniecznie wypróbujcie przepis na >>>KACZKĘ Z JABLKAMI JAK U MAGDY GESSLER
Kotlety schabowe ze świni złotnickiej według przepisu Magdy Gessler
Kotlety schabowe ze świni złotnickiej wymagają odpowiedniego przygotowania. Mięso świni złotnickiej uchodzi za niezwykle smaczne, doskonale przerośnięte tłuszczem, który jest nośnikiem tego smaku. Kotlety z okrywą tłuszczową i skórą idealnie nadają się do zapiekania. Schabowe marynowane w rozmarynie i cebuli zyskują lepszy smak, są bardziej kruche i soczyste. Tak przygotowane kotlety to wyśmienite danie na rodzinny obiad, także odświętny. Wypróbujcie przepis na >>>KOTLETY SCHABOWE ZE ŚWINI ZŁOTNICKIEJ JAK U MAGDY GESSLER
Pulpety z kaczki jak z Gospody pod Rumianym Jabłkiem inspiroweane przepisem Magdy Gessler
W 7. odcinku 20. sezonu "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler zawitała do Glewa, niewielkiej wsi w Kujawsko-Pomorskiem. Zachwyciła się tam pięknem swojskiej okolicy, gospodarstwem usytuowanym nad brzegiem Wisły i pysznymi, starymi odmianami jabłek w sadzie. Ale nie tylko. Okazało się bowiem, ze właścicielka Gospody pod Rumianym Jabłkiem, może pochwalić się nie tylko pięknymi widokami i znakomitymi, lokalnymi produktami, ale także smakiem, który umożliwił jej dopracowanie przepisów do perfekcji. Zobacz jak zrobić >>>PULPETY Z KACZKI JAK U MAGDY GESSLER
Rogal marciński z białym makiem wg Magdy Gessler jak z "Karczmy Gę Gę Gę"
Rogal marciński z białym makiem i bakaliami to najsłodszy i najlepszy deser do czarnej kawy po obiedzie z okazji Święta Niepodległości. Takie właśnie wielkopolskie rogale podała Magda Gessler w zrewolucjonizowanej restauracji Silvano w Połajewie. Zobacz, jak zrobić z ciasta półfrancuskiego i nadzienia z białego maku >>>ROGALE MARCIŃSKIE JAK U MAGDY GESSLER