Faszerowane pałki kurczaka

Faszerowane pałki kurczaka

Nadziewane mięsem i pieczarkami pałki kurczaka to eleganckie danie z tanich składników
Źródło:
Rozwiń
Faszerowane pałki kurczaka

Faszerowane pałki kurczaka

Na nadziewane pałki kurczaka potrzeba: 8 pałek (podudzi) kurczaka 80 g pieczarek 1 marchewka 1/2 cebuli lub 1 mała cebula 2 łyżki oleju 80 g sera żółtego słodka papryka, pieprz mielony i sól do smaku
Źródło:
Rozwiń
Faszerowane pałki kurczaka

Faszerowane pałki kurczaka

Ściągnąć skórę z podudzia w kierunku cieńszego końca. Za pomocą nożyczek do drobiu lub bardzo ostrego noża odciąć kość powyżej stawu skokowego. Tak jak to pokazano na zdjęciu. 
Źródło:
Rozwiń
Faszerowane pałki kurczaka

Faszerowane pałki kurczaka

W misce wymieszać posiekane mięso z podudzi, starte i przesmażone warzywa (pieczarki, marchew, cebulę), starty ser żółty. Przyprawić papryką, pieprzem i odrobiną soli, pamiętając, że ser żółty jest słony. Mieszaniną napełnić skórę podudzi. 
Źródło:
Rozwiń
Faszerowane pałki kurczaka

Faszerowane pałki kurczaka

Nadziewane pałki ułożyć w naczyniu żaroodpornym (posmarowanym tłuszczem), oprószyć słodką papryką.  Wstawić do piekarnika i piec około 1 godziny w temperaturze 180°C.
Źródło:
Rozwiń
Powrót
Faszerowane pałki kurczaka
Faszerowane pałki kurczaka
Faszerowane pałki kurczaka
Faszerowane pałki kurczaka
Faszerowane pałki kurczaka
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email