Dzień Pieroga - 13 przepisów, które nie są nudne i trudne
Pierogi już nie kojarzą z odświętnym stołem. Spowszedniały nam. Ale czy na pewno? Oto 13 przepisów, które nie są nudne i trudne. Sprawdzonych 13 przepisów na niespotykanie pyszne pierogi z nieoczywistymi farszami.
Sprawdźcie na kolejnych zdjęciach >>>
Pierogi Św. Jacka dominikańskie z białą kiełbasą
Pierogi dominikańskie to tradycyjne danie kuchni staropolskiej. Niedawno przypomniano o nich w programie "Rączka gotuje". Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odwiedził klasztor dominikanów w Gidlach i ugotował słynne pierogi św. Jacka. Jak zrobić takie pierogi? To proste z naszym przepisem. Kliknij i sprawdź, jak zrobić >>> PIEROGI ŚW. JACKA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ
Delikatne pierogi z ziemniakami, serkiem topionym i cebulą
Pierogi z ziemniakami, serkiem topionym i cebulą to przepyszne zestawianie delikatnego ciasta na śmietanie i nadzienia o aksamitnej konsystencji, ale smaku podkręconym cebulką. Delikatniejsze niż klasyczne pierogi ruskie, ale na pewno zasmakują miłośnikom serowo-ziemniaczanej odmiany pierogów. Wypróbuj jak najszybciej przepis na >>> PIEORGI Z ZIEMNIAKAMI I SERKIEM TOPIONYM
Dyniowe pierogi z serem
Od czasu do czasu potrzebujemy trochę słodyczy... Dyniowe pierogi z serem smakują doskonale i przepięknie prezentują się na talerzu. Słonecznie żółte ciasto - dzięki dodatkowi dyniowego puree - otacza słodki serowy farsz. Te pierogi atakują wszystkie zmysły, a na dodatek są łatwe do przygotowania i niedrogie. Zobacz, jak zrobić >>> DYNIOWE PIEROGI Z SEREM
Pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem
Najlepsze pierogi to oczywiście te przygotowywane przez nasze bacie i mamy. Kto z nas nie pamięta z dzieciństwa wielkich glinianych mis z ciepłymi parującymi pierogami obficie okraszonymi cebulką czy skwarkami? Warto powrócić do tych smaków - np. przygotowując pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem. Sprawdź, jak smakują >>> PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I BOCZKIEM
Pierogi z bryndzą i ziemniakami a'la Magda Gessler
Pierogi z bryndzą i ziemniakami to ciekawa odmiana pierogów ruskich. Dodatek sera podhalańskiego bryndza dodaje tym pierogom góralskiego charakteru. Jeśli chcesz ocenić pomysł znanej restauratorki i niestrudzonej rewolucjonistki polskiej gastronomii, to sprawdź przepis na >>> PIEROGI Z BRYNDZĄ I ZIEMNIAKAMI
Pierogi z dynią
Pierogi z serem, grzybami, kapustą czy kaszą gryczaną to klasyka. Jesienią warto jednak poeksperymentować, przygotowując tradycyjny polski przysmak z niezwykłym, jaskrawopomarańczowym nadzieniem dyniowym. Wypróbuj koniecznie przepis na >>> PIEROGI Z DYNIĄ
Pierogi z twarogiem i szpinakiem
Delikatne pierożki z delikatnym szpinakowo-twarogowym nadzieniem smakują wybornie. Sprawdź, jak je zrobić! Podajemy przepis na pyszne >>> PIEROGI Z TWAROGIEM I SZPINAKIEM
Maultaschen, czyli pierogi mięsno-szpinakowe według Magdy Gessler
Maultaschen to pierogi o nietypowym prostokątnym kształcie wypełnione parówkowo-szpinakowym farszem podane z sosem koperkowym. Jak przyrządzić to danie? To proste z naszym sprawdzonym przepisem na >>> PIEROGI MIĘSNO-SZPINAKOWE
Pierogi z wątróbką drobiową
Pierogi z wątróbką drobiową to przepis na oszczędne tanie z podrobów. W tym wydaniu wątróbka przekona każdego. Podroby w połączeniu z orzechową kaszą są bardzo smaczne. Zobacz, jak zrobić >>> PIEROGI NADZIEWANE WĄTRÓBKĄ DROBIOWĄ
Pierogi z makiem i ryżem
Pierogi z makiem mogą być smacznym daniem obiadowym lub stanowić deser. Smakują nieziemsko o każdej porze. Sprawdź, jak zrobić >>> PIEROGI Z MAKIEM I RYŻEM
Dzyndzałki z mięsem - mazurskie pierogi
Dzyndzałki z mięsem, czyli pierogi to specjalność Mrągowa. Dzyndzałki nadziewane są farszem z surowego wołowego mięsa. Dlatego po ugotowaniu i przekrojeniu dzyndzałka wydobywa się z niego aromatyczny, czosnkowo-majerankowy rosołek. Pychota! Zobacz, jak przygotować >>> DZYNDZAŁKI Z MIĘSEM
Pierogi z suszonymi śliwkami
Pierogi z suszonymi śliwkami można podać na obiad do mięsa w sosie lub na deser ze słodkim sosem. Już same smakują rewelacyjnie, ale polane miodowo-maślanym sosem wprost rozpieszczają kubki smakowe. Sprawdź, jak zrobić >>> PIEROGI Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI
Pierogi z kapustą, grzybami i jakiem na twardo
Pewnie dobrze znacie pierogi z kapustą kiszoną i grzybami leśnymi? Znacie, to posłuchajcie. Najsmaczniejsze są z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo. No i bardziej odżywcze. Koniecznie sprawdźcie, jak zrobić oryginalne >>> PIEROGI Z KAPUSTĄ, GRZYBAMI I JAJKIEM NA TWARDO