![Pierogi Św. Jacka dominikańskie z białą kiełbasą](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-LkYp-mAF8-DmD2_pierogi-dominikanskie-z-biala-kielbasa-najlepszy-przepis-na-pierogi-sw-jacka-664x0-nocrop.jpg)
Dzień Pieroga - 13 przepisów, które nie są nudne i trudne
Pierogi już nie kojarzą z odświętnym stołem. Spowszedniały nam. Ale czy na pewno? Oto 13 przepisów, które nie są nudne i trudne. Sprawdzonych 13 przepisów na niespotykanie pyszne pierogi z nieoczywistymi farszami.
Sprawdźcie na kolejnych zdjęciach >>>
Pierogi Św. Jacka dominikańskie z białą kiełbasą
Pierogi dominikańskie to tradycyjne danie kuchni staropolskiej. Niedawno przypomniano o nich w programie "Rączka gotuje". Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odwiedził klasztor dominikanów w Gidlach i ugotował słynne pierogi św. Jacka. Jak zrobić takie pierogi? To proste z naszym przepisem. Kliknij i sprawdź, jak zrobić >>> PIEROGI ŚW. JACKA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ
![Delikatne pierogi z ziemniakami, serkiem topionym i cebulą](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-iM7N-Gwbk-Xcdg_delikatne-pierogi-z-ziemniakami-serkiem-topionym-i-cebula-niedrogo-i-pysznie-664x0-nocrop.jpg)
Delikatne pierogi z ziemniakami, serkiem topionym i cebulą
Pierogi z ziemniakami, serkiem topionym i cebulą to przepyszne zestawianie delikatnego ciasta na śmietanie i nadzienia o aksamitnej konsystencji, ale smaku podkręconym cebulką. Delikatniejsze niż klasyczne pierogi ruskie, ale na pewno zasmakują miłośnikom serowo-ziemniaczanej odmiany pierogów. Wypróbuj jak najszybciej przepis na >>> PIEORGI Z ZIEMNIAKAMI I SERKIEM TOPIONYM
![Dyniowe pierogi z serem](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-EL7o-pysK-HGH5_dyniowe-pierogi-z-serem-pysznie-niedrogo-sezonowo-664x0-nocrop.jpg)
Dyniowe pierogi z serem
Od czasu do czasu potrzebujemy trochę słodyczy... Dyniowe pierogi z serem smakują doskonale i przepięknie prezentują się na talerzu. Słonecznie żółte ciasto - dzięki dodatkowi dyniowego puree - otacza słodki serowy farsz. Te pierogi atakują wszystkie zmysły, a na dodatek są łatwe do przygotowania i niedrogie. Zobacz, jak zrobić >>> DYNIOWE PIEROGI Z SEREM
![Pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-JgrY-FvNo-vrFx_pierogi-z-kasza-gryczana-i-boczkiem-664x0-nocrop.jpg)
Pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem
Najlepsze pierogi to oczywiście te przygotowywane przez nasze bacie i mamy. Kto z nas nie pamięta z dzieciństwa wielkich glinianych mis z ciepłymi parującymi pierogami obficie okraszonymi cebulką czy skwarkami? Warto powrócić do tych smaków - np. przygotowując pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem. Sprawdź, jak smakują >>> PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I BOCZKIEM
![Pierogi z bryndzą i ziemniakami a'la Magda Gessler](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-ccbd-TXTa-8sL2_pierogi-z-bryndza-664x0-nocrop.jpg)
Pierogi z bryndzą i ziemniakami a'la Magda Gessler
Pierogi z bryndzą i ziemniakami to ciekawa odmiana pierogów ruskich. Dodatek sera podhalańskiego bryndza dodaje tym pierogom góralskiego charakteru. Jeśli chcesz ocenić pomysł znanej restauratorki i niestrudzonej rewolucjonistki polskiej gastronomii, to sprawdź przepis na >>> PIEROGI Z BRYNDZĄ I ZIEMNIAKAMI
![Pierogi z dynią](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-ezFb-a1bg-CgbH_pierogi-z-dynia-ciekawy-pomysl-na-dynie-664x0-nocrop.jpg)
Pierogi z dynią
Pierogi z serem, grzybami, kapustą czy kaszą gryczaną to klasyka. Jesienią warto jednak poeksperymentować, przygotowując tradycyjny polski przysmak z niezwykłym, jaskrawopomarańczowym nadzieniem dyniowym. Wypróbuj koniecznie przepis na >>> PIEROGI Z DYNIĄ
![Pierogi z twarogiem i szpinakiem](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-7Jws-qtLz-SdWm_pierogi-z-twarogiem-i-szpinakiem-664x0-nocrop.jpg)
Pierogi z twarogiem i szpinakiem
Delikatne pierożki z delikatnym szpinakowo-twarogowym nadzieniem smakują wybornie. Sprawdź, jak je zrobić! Podajemy przepis na pyszne >>> PIEROGI Z TWAROGIEM I SZPINAKIEM
![Maultaschen, czyli pierogi mięsno-szpinakowe według Magdy Gessler](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-XebH-eSZd-cmHA_maultaschen-czyli-pierogi-miesno-szpinakowe-wedlug-magdy-gessler-664x0-nocrop.jpg)
Maultaschen, czyli pierogi mięsno-szpinakowe według Magdy Gessler
Maultaschen to pierogi o nietypowym prostokątnym kształcie wypełnione parówkowo-szpinakowym farszem podane z sosem koperkowym. Jak przyrządzić to danie? To proste z naszym sprawdzonym przepisem na >>> PIEROGI MIĘSNO-SZPINAKOWE
![Pierogi z wątróbką drobiową](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-p6iq-xaso-ALr9_pierogi-z-watrobka-drobiowa-przepis-na-oszczedne-tanie-z-podrobow-664x0-nocrop.jpg)
Pierogi z wątróbką drobiową
Pierogi z wątróbką drobiową to przepis na oszczędne tanie z podrobów. W tym wydaniu wątróbka przekona każdego. Podroby w połączeniu z orzechową kaszą są bardzo smaczne. Zobacz, jak zrobić >>> PIEROGI NADZIEWANE WĄTRÓBKĄ DROBIOWĄ
![Pierogi z makiem i ryżem](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-nmwo-CNWy-U7Ww_pierogi-z-bialym-makiem-664x0-nocrop.jpg)
Pierogi z makiem i ryżem
Pierogi z makiem mogą być smacznym daniem obiadowym lub stanowić deser. Smakują nieziemsko o każdej porze. Sprawdź, jak zrobić >>> PIEROGI Z MAKIEM I RYŻEM
![Dzyndzałki z mięsem - mazurskie pierogi](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-XSRw-KWss-mu3X_dzyndzalki-z-miesem-pierogi-z-restauracji-smaki-mazur-w-mragowie-664x0-nocrop.jpg)
Dzyndzałki z mięsem - mazurskie pierogi
Dzyndzałki z mięsem, czyli pierogi to specjalność Mrągowa. Dzyndzałki nadziewane są farszem z surowego wołowego mięsa. Dlatego po ugotowaniu i przekrojeniu dzyndzałka wydobywa się z niego aromatyczny, czosnkowo-majerankowy rosołek. Pychota! Zobacz, jak przygotować >>> DZYNDZAŁKI Z MIĘSEM
![Pierogi z suszonymi śliwkami](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-mXuL-RGTQ-jQ9E_pierogi-z-suszonymi-sliwkami-664x0-nocrop.jpg)
Pierogi z suszonymi śliwkami
Pierogi z suszonymi śliwkami można podać na obiad do mięsa w sosie lub na deser ze słodkim sosem. Już same smakują rewelacyjnie, ale polane miodowo-maślanym sosem wprost rozpieszczają kubki smakowe. Sprawdź, jak zrobić >>> PIEROGI Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI
![Pierogi z kapustą, grzybami i jakiem na twardo](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-N99t-44gE-CM5w_pierogi-z-kapusta-grzybami-i-jajkiem-na-twardo-przepis-na-farsz-z-jajkiem-664x0-nocrop.jpg)
Pierogi z kapustą, grzybami i jakiem na twardo
Pewnie dobrze znacie pierogi z kapustą kiszoną i grzybami leśnymi? Znacie, to posłuchajcie. Najsmaczniejsze są z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo. No i bardziej odżywcze. Koniecznie sprawdźcie, jak zrobić oryginalne >>> PIEROGI Z KAPUSTĄ, GRZYBAMI I JAJKIEM NA TWARDO