Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne to jedno z najsłynniejszych dań kuchni meksykańskiej. Niezwykle aromatyczna i bogata w składniki kuchnia Meksyku ma swoich zwolenników na całym świecie.

Źródło:
Rozwiń
Sznycel wiedeński

Sznycel wiedeński

Sznycel wiedeński to rozpływający w ustach kotlet ze świeżej cielęciny, smażony na maśle i podawany tradycyjnie z plasterkami cytryny. Narodowe danie Austrii.

Źródło:
Rozwiń
Pierogi

Pierogi

Choć w różnych formach znane na całym świecie, to nasze polskie nie mają sobie równych. Gotowane, smażone lub pieczone, z mięsem, warzywami, kaszą, serem czy owocami. Polska pierogami słynie.

Źródło:
Rozwiń
Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku to diament w koronie cudownej i pysznej kuchni chińskiej.

Źródło:
Rozwiń
Kurczak muamba

Kurczak muamba

Muamba De Galinha to smaczne, niesamowicie aromatyczne i niezwykle sycące danie rodem z Angoli, gdzie stało się daniem narodowym, choć bardzo popularne jest w całej Środkowej Afryce

Źródło:
Rozwiń
Paella

Paella

Paella, czyli potęga różnorodności. Hiszpańskie danie na bazie ryżu z taką mnogością dodatków, że w głowie się może zakręcić. Pyszne!

Źródło:
Rozwiń
Tom Yum

Tom Yum

Tom Yum to kwintesencja tajskiej kuchni - lekka zupa z krewetek lub kurczaka, z całą masą aromatycznych potraw i mlekiem kokosowym.

Źródło:
Rozwiń
Bulgogi

Bulgogi

Bulgogi wołowe to jedna z najpopularniejszych potraw koreańskich. Jest to delikatna, cienko pokrojona, pysznie przyrumieniona wołowina.

Źródło:
Rozwiń
Empanadas

Empanadas

Empanadas to kruche, pieczone pierożki rodem z Ameryki Południowej. Można je wypełnić dowolnym farszem - mięsnym bądź warzywnym.

Źródło:
Rozwiń
Żurek

Żurek

Zestawienie zamyka niesamowity, bardzo polski żurek.

Źródło:
Rozwiń
Powrót
Chili con carne: przepis krok po kroku
Sznycel wiedeński, czyli Wiener Schnitzel - jak go zrobić? Rady Agaty Wojdy
Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami
Pieczona kaczka marynowana w piwie: nowy, rewelacyjny przepis na kaczkę po pekińsku
Kurczak muamba - angolski sposób na najlepszy gulasz z kurczaka
Hiszpańska paella z owocami morza
Zupa Tom Yum Kung
Bulgogi - wołowina po koreańsku z patelni
Empanadas ze szparagami, karczochem i fenkułem
Żurek na zakwasie z niepalonej kaszy gryczanej
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email