Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku

Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku

Chrupiące drobne rybki z patelni to pyszna przekąska. Idealna na spotkanie z przyjaciółmi. Ich przygotowanie jest łatwe! 
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku

Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku

Potrzebujesz niewielkich ryb. Słodkowodnych płoci, karasi, uklei lub morskich śledzi. 
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku

Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku

Najłatwiej jest przyrządzić już oczyszczone ryby. Jeśli masz świeże ryby, to musisz je oczyścić z łuski, głów i wnętrzności.
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku

Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku

Wnętrze rybki posolić. Całe rybki panierować w mące.
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku

Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku

Smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Do zrumienienia z obu stron. Zapraszamy do stołu!
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Powrót
Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku
Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku
Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku
Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku
Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email