Powrót do artykułu
Paragony grozy. Dorsz za 200 zł w Ustroniu Morskim [GALERIA]
Fot.: Shutterstock
Dorsz pieczony w folii: przepis w 3 krokach
Fot.: Shutterstock
Dorsz pieczony w folii: przepis w 3 krokach
Fot.: Shutterstock
Dorsz pieczony w folii: przepis w 3 krokach
Fot.: Shutterstock
Zobacz następną galerię
Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku
Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelnia…

Drobne rybki z patelni: jak smażyć rybki patelniaki krok po kroku

Dorsz pieczony w folii: przepis w 3 krokach

Paragony grozy. Dorsz za 200 zł w Ustroniu Morskim [GALERIA]

Paragony grozy. Dorsz za 200 zł w Ustroniu Morskim [GALERIA]

Dorsz pieczony w folii: przepis w 3 krokach

Potrzebujesz po 2 całe filety na osobę, czyli około 300 g ryby. A także przyprawę ziołową do ryb, sól i czarny pieprz

Dorsz pieczony w folii: przepis w 3 krokach

Filetów nie musimy rozmrażać. Jeśli pokryte są glazurą lodową, wystarczy je opłukać pod bieżącą wodą. Lód sam się rozpuści. Ryby przyprawiamy ziołami, solą oraz pieprzem. Układamy po 2 na odpowiednio dużych arkuszach folii po błyszczącej stronie. 

Dorsz pieczony w folii: przepis w 3 krokach

Na wierzchu układamy kawałeczki masła. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy około 30 minut w trybie grzania góra-dół. Czas pieczenia podaję orientacyjnie, ponieważ każdy piekarnik jest nieco inny. Nakryjcie do stołu i gotowe!

email