Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku

Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku

Cannelloni, czyli makaron w kształcie dużych rurek, można śmiało nadziewać i zapiekać. Polecamy ten efektowny przepis na pyszne danie.  Składniki: 500 g makaronu cannelloni, 500 g mięsa wieprzowego, 1/2 szklanki przecieru pomidorowego, 2 łyżeczki mieszanki włoskich ziół, sól i pieprz oraz 500 ml mleka, 3 łyżki masła, 3 łyżki mąki, a także żółty ser do starcia
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku

Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku

W rondelku stopić masło, dodać mąkę i przygotować jasną zasmażkę. Dodać mleko i miksując doprowadzić do wrzenia. W ten sposób otrzymamy sos beszamel. Do smaku sos należy przyprawić solą i pieprzem. 
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku

Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku

Mięso zrumienić na niewielkiej ilości tłuszczu. W czasie smażenia starać się rozdzielać mięso, aby nie zbryliło się w duże kawałki. 
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku

Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku

Dodać do mięsa przecier pomidorowy, mieszankę ziół włoskich, przyprawić do smaku solą i pieprzem. 
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku

Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku

Rurki makaronu ustawić pionowo i napełnić farszem mięsnym...
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku

Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku

Na dno naczynia do zapiekania wylać połowę sosu beszamelowego. Na sosie układać nadziewane cannelloni...
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku

Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku

Polać pozostałym sosem i posypać tartym serem. Wstawić do piekarnika i piec przez 45 minut w temperaturze 200°C. 
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku

Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku

Oto doskonałe cannelloni nadziewane wieprzowiną i zapieczone pod sosem beszamelowym! Palce lizać!
Autor: Shutterstock
Rozwiń
Powrót
Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku
Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku
Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku
Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku
Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku
Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku
Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku
Cannelloni nadziewane mięsem zapieczone pod beszamelem: przepis krok po kroku
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email