Bułgarski tarator: przepis na chłodnik krok po kroku
Bułgarski tarator: przepis krok po kroku
Tarator to bułgarski chłodnik ogórkowy, podawany zwykle jako przystawka. Tarator przygotowuje się bardzo łatwo - wystarczy wymieszać/zmiksować wszystkie składniki.
więcej...
foto: Shutterstock
Bułgarski tarator: przepis krok po kroku
Przygotuj 2-3 ogórki, 3 łyżki oliwy, 100 g łuskanych orzechów włoskich, 1 l jogurtu naturalnego, 125 ml kwaśnej śmietany, koperek, sól, pieprz
więcej...
foto: Shutterstock
Bułgarski tarator: przepis krok po kroku
Koperek umyj, osusz i drobno posiekaj.
więcej...
foto: Shutterstock
Bułgarski tarator: przepis krok po kroku
Obierz i drobno posiekaj czosnek.
więcej...
foto: Shutterstock
Bułgarski tarator: przepis krok po kroku
Posiekaj drobno orzechy.
więcej...
foto: Shutterstock
Bułgarski tarator: przepis krok po kroku
Ogórki pokrój w drobną kostkę, dodaj do nich czosnek, orzechy i koperek, przypraw pieprzem i solą.
więcej...
foto: Shutterstock
Bułgarski tarator: przepis krok po kroku
Wlej jogurt i oliwę, wymieszaj.
więcej...
foto: Shutterstock
Bułgarski tarator: przepis krok po kroku
Na koniec dodaj nieco wody, aby uzyskać pożądaną konsystencję.