Wątróbka w jabłkach z tłuczonymi ziemniakami i fasolką z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
2021-03-29
łatwy
30 min
4
Wątróbka w jabłkach z tłuczonymi ziemniakami i fasolką szparagową z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE to smaczny pomysł na niedrogi obiad z podrobów. Porcja dostarcza 290 kcal. Przepis przygotowali specjaliści z Poradni Dietetycznej "Dietosfera".
Przepis przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 120 g wątróbki drobiowej
- 1 łyżeczka oleju
- 1/2 małego jabłka
- sól, pieprz
- liść laurowy, ziele angielskie
- 1 średni ziemniak
- 1 mała garść żółtej lub zielonej fasolki szparagowej
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Wątróbkę umyć, osuszyć i usmażyć na oleju.
- Gdy będzie już miękka dodać odrobinę wody, liść laurowy, ziele angielskie i dodać obrane i pokrojone w talarki jabłko.
- Dusić całość, aż owoc się rozpadnie, zagęszczając w ten sposób sos. Na koniec doprawić do smaku.
- Ziemniaka ugotować w osolonej wodzie. Rozbić tłuczkiem do ziemniaków.
- Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Podawać z resztą składników.