Makaron z tuńczykiem z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29
Makaron z tuńczykiem
Autor: Shutterstock Makaron z tuńczykiem to pomysł na super danie w wersji ekspresowej.
łatwy
30 min
4

Makaron z tuńczykiem to świetny obiad, który można przygotować w 15 minut, czyli tyle czasu, ile gotuje się makaron. Podany przepis pochodzi z menu programu beszamel.pl DIETETYCZNIE i został przygotowany dla nas przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Jedna porcja ma 350 kcal.

SKŁADNIKI

  • 30 g suchego makaronu pszennego
  • 70 g tuńczyka w sosie własnym
  • 1 żabek czosnku
  • 1 łyżka oliwy/oleju
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka pestek dyni

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Makaron  ugotować  wg  przepisu  na  opakowaniu  (al dente).
  • Czosnek  posiekać. Podsmażyć do na łyżce oliwy.
  • Następnie dodać na patelnię tuńczyka. Podsmażać kilka minut.
  • Połączyć makaron z tuńczykiem, przystroić danie pomidorkami i wcześniej uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.