Makaron z czerwonym pesto i tofu z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE

2021-03-29
Makaron z czerwonym pesto i tofu z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
Autor: Shutterstock Makaron z czerwonym pesto i tofu z menu beszamel.pl DIETETYCZNIE
łatwy
30 min
4

Makaron z czerwonym pesto i tofu to pomysł na danie makaronowe na sposób wegański. Przepis przygotowany został przez Poradnię Dietetyczną Dietosfera. Porcja dostarcza 250 kcal.

SKŁADNIKI

  • 30 g makaronu pełnoziarnistego
  • 1 łyżka czerwonego pesto
  • 40 g wędzonego tofu
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka prażonych pestek słonecznika

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Makaron ugotować al dente. Tofu pokroić w drobną kostkę. Pomidorki pokroić na połówki.
  • Wszystkie  składniki  wymieszać. Doprawić  w  razie  konieczności. Danie posypać pestkami słonecznika.