Pieczona kasza manna - z owocami i jogurtem. Idealna na deser lub weekendowe śniadanie!

Pieczona kasza manna - z owocami i jogurtem

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Pieczona kasza manna to prost do przygotowania deser, który smakuje dobrze na ciepło i na zimno

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Pieczona kasza manna z owocami i jogurtem to pomysł na świetny, łatwy od przygotowania deser. Kaszę mannę pieczoną możne jeść na ciepło i zimno. Ten deser zasmakuje wszystkim amatorom kaszy manny.

Składniki

  • 2 duże jajka

  • 800 g jogurtu greckiego

  • 2 szklanki kaszy manny

  • szklanka cukru

  • łyżeczka ekstraktu waniliowego

  • półtorej szklanki dowolnych owoców

Przygotowanie krok po kroku:

  • Jaja zmiksować z cukrem na gładko, dodać jogurt, ekstrakt waniliowy i kaszę mannę.

  • Ubijać chwilę do uzyskania gładkiej jednolitej masy.

  • Wlać masę do formy wysmarowanej tłuszczem. Wierzch obsypać i piec 40 minut w temperaturze 180°C.

  • Po upieczeniu pozostawić w piekarniku na jeszcze ok 10-15 minut.

Ocena: 2,9