Budyń z twarogu - pomysł na sernik gotowany

2021-03-29
Budyń z twarogu
Autor: Shutterstock Budyń z twarogu najlepiej przygotować w specjalne formie budyniowej.
łatwy
70 min
4

Budyń z twarogu to smaczne danie, które można podać na śniadanie, kolację lub podwieczorek. Twaróg w takiej formie smakuje wyśmienicie. Puszysty i słodki gotowany sernik docenią szczególnie dzieci. Dodatek bakalii nadaje mu nieco charakteru świątecznego sernika.

Zobacz wideo, dlaczego kochamy serniki:

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ser i ziemniaka zmielić w maszynce. Żółtka utrzeć z cukrem i masłem.
  • Wymieszać obie masy, dodać skórkę i rodzynki.
  • Z białek ubić pianę, na koniec dodając łyżkę cukru.
  • Połączyć masę z pianą, przełożyć do formy budyniowej i gotować 50 min.
  • Gotowy budyń posypać cukrem pudrem lub cukrem waniliowym.