Wieprzowina w letnich owocach z programu UGOTOWANI TVN

Wieprzowina w letnich owocach z programu UGOTOWANI TVN

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Wieprzowina z letnimi owocami to znakomite danie na przyjęcie.

Ocena: 0,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 60 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Lubisz ostre dania, przełamane słodkim akcentem? Proponujemy pomysł na wieprzową przyjemność w letnich owocach. To doskonałe połączenie mięsa z owocami polubisz i Ty.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Marynata: Do przeciśniętego przez praskę czosnku dodaj ocet balsamiczny i przyprawy.

  • Polędwicę pokroić w plastry i zamarynować 2 dni przed przygotowaniem posiłku.

  • Owoce pokrój w plasterki i dopraw pieprzem ziołowym oraz solą. Całość podlej wodą oraz winem i duś przez około pół godziny.

  • Mięso wyjmij z marynaty, a następnie usmaż na rozgrzanej oliwie.

  • Kiedy sos jest już gotowy dodaj polędwiczki i duś wszystko na małym ogniu. 

  • Gotowe mięso podawaj razem z owocowym sosem i ziemniakami.

  • Można ozdobić cząstkami brzoskwini i gałązką świeżego tymianku.

Ocena: 5