Niezwykle proste i pyszne ciasteczka francuskie z orzechami

Niezwykle proste i pyszne ciasteczka francuskie z orzechami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Cisto francuskie i orzechy - tyle wystarczy by przygotować pyszne ciastka.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 10 OSÓB

Niezwykle prosta przekąska, którą przygotujesz w 10 minut. Do przygotowania ciasteczek francuskich z orzechami wykorzystaj mrożone, gotowe ciasto. Zaoszczędzisz naprawdę dużo czasu.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego

  • 1 jajko

  • 1/4 szklanki mleka

  • orzechy włoskie lub laskowe

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ciasto wyjąć z zamrażalnika i zostawić na noc w lodówce.

  • Rano ciasto rozwałkować i pokroić na niewielkie prostokąty, ułożyć na blaszce.

  • Z każdego prostokąta uformować kokardę, skręcając go w połowie.

  • Jajko roztrzepać z mlekiem. Orzechy obrać ze skórek i posiekać.

  • Każde ciastko posmarować jajkiem z mlekiem i posypać orzechami.

  • Ciasteczka piec aż się zrumienią w temperaturze 220 st. C.

Ocena: 5