Twarożkowy biszkopt na rodzinny podwieczorek

2021-03-29
Twarożkowy biszkopt na rodzinny podwieczorek
Autor: Shutterstock Delikatne i wilgotne ciasto do herbaty
łatwy
30 min
4

Twarożkowy biszkopt to doskonały deser na rodzinny podwieczorek. Proszkowe ciasto z dodatkiem twarogu jest łatwe w przygotowaniu. Świetnie smakuje do filiżanki kawy lub herbaty. 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 200 g twarogu, trzykrotnie mielonego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • cukier puder do dekoracji

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Do twarogu dodać jajka, śmietanę, rozpuszczone masło, mąkę, cukier, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
  • Wymieszać wszystkie składniki na jednolitą masę za pomocą miksera ręcznego.
  • Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 40-50 minut.
  • Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.