Włoska margarita pomarańczowa z likierem amaretto

Włoska margarita pomarańczowa z likierem amaretto

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Włoska margarita z pomarańczy i słodkiego likieru amaretto

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Włoska margarita pomarańczowa to dobrze znany klasyczny koktajl na bazie tequili, ale z dodatkiem soku pomarańczowego oraz likieru amaretto. Słodki likier migdałowy nie tylko osłodzi drink, ale także doda mu głębi smaku i subtelności. Włoska margarita idealna jest na imprezę o każdej porze roku. 

Składniki

  • 150 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego

  • 100 ml tequili silver

  • 50 ml likieru migdałowego w stylu włoskiego amaretto

  • 50 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki

  • do dekoracji kliny wycięte z pomarańczy lub limonki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Dodaj składniki do wypełnionego lodem shakera koktajlowego i dobrze wstrząśnij, aby połączyć.

  • Odcedź do szklanki z solą lub cukrem, wypełnionej lodem.

  • Udekoruj świeżymi klinami pomarańczy i limonki.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5