Zupa z pora, czyli jak się szybko rozgrzać zimą

2021-03-29
Zupa z pora, czyli jak się szybko rozgrzać jesienią
Autor: sxc.hu Zupa z pora - rozgrzewające i pyszne danie.
łatwy
30 min
4

Zupa z pora jest niskokalorycznym remedium na zimne dni. Jej dodatkową zaletą jest to, że łatwo i szybko się ją przygotowuje. Jedyne, co potrwa dłużej, to rozpamiętywanie jej wspaniałego smaku. Nie wierzysz? Przekonaj się, że zupa z pora może nawet uzależnić!

 

 

SKŁADNIKI

  • 0,5 kg pieczarek
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 2 pory
  • 3 serki topione (najlepiej śmietankowe)
  • sól i pieprz do smaku
  • natka pietruszki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Do gotującej się wody wrzuć wcześniej przygotowane małe kuleczki z mięsa mielonego.
  • Do garnka dołóż pokrojone w talarki pieczarki oraz por.
  • Gotuj na wolnym ogniu.
  • Dodaj serki topione.
  • Czekaj, aż zupa się zagotuje.
  • Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Na koniec udekoruj natką pietruszki.
  • Podawać można z makaronem lub ziemniakami. Dla urozmaicenia można dodać małe grzanki.