Zupa krem z groszku

Zupa krem z groszku

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Zupa krem z zielonego groszku

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Podajemy przepis na zupę krem z zielonego groszku. Zupa jest smaczna i bardzo prosta przygotowaniu. Wystarczy do wywaru z warzyw dodać zielony groszek z puszki lub groszek mrożony, przyprawić ziołami i zagotować. Zupę krem z zielonego groszku podaje się zmiksowaną, z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Składniki

  • puszka groszku
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/2 małego selera
  • cebula
  • 2 kostki bulionu
  • przyprawy do smaku

Przygotowanie krok po kroku:

  • Zagotuj 0,5-0,75 l wody. Dodaj pokrojoną drobno włoszczyznę i cebulkę. Gotuj, aż warzywa będą miękkie.

  • Dodaj groszek, kostki rosołowe i gotuj jeszcze 10 minut.

  • Zupę dopraw przyprawami (tymianek, estragon). Całość zmiksuj na puszysty krem.

  • Gotową zupę krem podawaj z grzankami.