Przepis na pikantną zupę z soczewicy i pomidorów z diety Montignaca

2021-03-29
Pikantna zupa z soczewicy i pomidorów
Autor: Shutterstock Pikantna zupa z soczewicy to sycąca propozycja na jesienne wieczory.
łatwy
60 min
4

Poznaj przepis na pikantną zupę z ciecierzycy i pomidorów, który jest opracowany w oparciu o dietę o niskim poziomi glikemicznym. Helen Foster, twórczyni diety IG, zapewnia, ze spożywanie produktów o niskim indeksie glikemicznym podnosi poziom energii i zapewnia wzrost odporności organizmu. Przeczytaj, jak ją możesz przygotować.

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Na rozgrzanym oleju (najlepiej w głębszej patelni) podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, rozgnieciony czosnek oraz rozdrobnionego selera naciowego. Do miseczki z wodą wsyp soczewicę.
  • Odsączoną z wody soczewicę i pokrojone w kostkę pomidory z puszki, dodaj do warzyw smażonych na patelni. Potem dorzuć też paprykę, kminek, pastę Harrisa, a następnie wlej wywar z warzyw.
  • Zupę gotuj na małym ogniu przez 30-40 minut, aż do momentu, kiedy soczewica zmięknie. Zbyt gęstą zupę możesz rozrzedzić pozostałym wywarem warzywnym.
  • Gorącą zupę rozlej do miseczek. Możesz ją także udekorować posiekaną kolendrą.