Czeska zupa czosnkowa na rozgrzewkę

Czeska zupa czosnkowa na rozgrzewkę

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Czeska zupa czosnkowa to sycąca i rozgrzewająca zupa na jesień i zimę. Aromatyczna zupa jest łatwa w przygotowaniu. 

Składniki

  • 1,2 l bulionu mięsnego lub warzywnego

  • 1 główka czosnku

  • 1 cebula

  • 2 jajka

  • miąższ z 4 kromek chleba

  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie krok po kroku:

  • Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju w wysokim garnku.

  • Wlać bulion, zagotować, zmniejszyć ogień, wkruszyć do zupy miąższ chleba.

  • Jajka roztrzepać, wymieszać z kilkoma łyżkami zupy, ostrożnie połączyć z resztą zupy (jajka nie mogą się ściąć).

  • Gotować 1–2 minuty, zmiksować.

Anna Szubińska Nalewki. natura zamknięta w butelceKup online

Wykorzystaj sezon na pyszne owoce i zamknij ich smak w butelkach z naszym praktycznym przewodnikiem! Poradnik do nabycia w sieci Empik, księgarniach i naszym sklepie.

 

 

Przepis opracowały i  przetestowały dla Was

Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 5