Aromatyczna zupa krem z dzikiej róży

Aromatyczna zupa krem z dzikiej róży

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa krem z dzikiej róży to bogactwo składników, które wspomagają odporność.

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Wczesna jesień to najlepszy czas na przygotowanie zupy z dzikiej róży. Owoce są wtedy dojrzałe i pełne witamin. w innych porach roku można taką zupę przygotować na bazie owoców suszonych.

Składniki

  • 0,5 kg owoców dzikiej róży

  • 1 łyżka miodu

  • mielony cynamon i kardamon

  • gożdziki

  • płatki migdałów

  • śmietana

Przygotowanie krok po kroku:

  • Owoce ugotować do miękkości w 1 l wody, zmiksować i przetrzeć przez sito.

  • Przyprawić miodem, cynamonem i kardamonem

  • Podawać z łyżką śmietany, prażonymi płatkami migdałów i całymi goździkami.

Przepis  przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 0