Zupa z borówek amerykańskich i bananów na soku jabłkowym

Zupa z borówek amerykańskich i bananów na soku jabłkowym

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa z borówek amerykańskich i bananów - smaczna i zdrowa.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Zupa z borówek amerykańskich i bananów smakuje rewelacyjnie podana w schłodzonych miseczkach. To znakomity przepis na upalne dni.

Składniki

  • 4 banany

  • 2 szklanki borówek amerykańskich

  • 1,5 l soku jabłkowego

  • 2-3 łyżki cukru

  • sok z połowy cytryny

  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

  • szczypta cynamonu

  • 2 szklanki gęstej śmietany

Przygotowanie krok po kroku:

  • Banany zmiksować z sokiem cytrynowym i 4 szklankami soku jabłkowego.

  • Przelać do garnka i zagotować, na koniec dodać cukier, wymieszać.

  • Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić na reszcie soku jabłkowego i dodać do zupy, zagotować.

  • Zupę odstawić do stygnięcia, a następnie schłodzić.

  • Śmietanę wymieszać z cynamonem i dodać do zupy.

  • Na koniec dołożyć borówki. Podawać schłodzone.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 4