Zupa krem z kalafiora z łososiem

Zupa krem z kalafiora z łososiem

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Zupa z dodatkiem sera i wędzonego łososia ma delikatny smak.

Ocena: 5,0

Poziom: ŚREDNI

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Polecamy przepis na krem z kalafiora podany z łososiem i krewetkami. Składniki oryginalne i nietypowe, lecz połączenie zupy kalafiorowej z wędzoną rybą smakuje wyjątkowo pysznie, kusząc wyrazistym aromatem i puszystą konsystencją. Takiej "kalafiorowej" po prostu grzech nie spróbować! Podajemy przepis na pożywny krem z kalafiora z kawałkami łososia. 

Składniki

  • 1 kalafior

  • 1 litr bulionu warzywnego

  • 100 g łososia wędzonego

  • Pęczek rukoli

  • 4 krewetki

  • 4 łyżki oliwy z oliwek

  • pieprz czarny

  • sól

Przygotowanie krok po kroku:

  • Do warzywnego bulionu dodaj kalafiora. Aby krem nie wyszedł zbyt gęsty, kalafior powinien wypełnić 2/3 objętości garnka.

  • Dodaj pieprz oraz sól i całość miksuj. Gotuj na małym ogniu.

  • W oddzielnym garnku zmiksuj listki rukoli z niewielką ilością oliwy.

  • Gotowy krem podawaj w miseczkach z płatkami wędzonego łososia. Możesz również dodać na wierzch krewetkę usmażoną wcześniej na oliwie. Całość udekoruj rukolą z oliwą.

Ocena: 0