Zupa gryczana z pieczarkami: oryginalny pomysł

Zupa gryczana z pieczarkami: oryginalny pomysł

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Zupa gryczana z pieczarkami - smaczna i pożywna

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Smaczna zupa gryczana z pieczarkami dostarczy organizmowi cennych mikroelementów i błonnika. Rozgrzeje i nasyci, dlatego doskonała jest na chłodne dni. Przepis sprawdzony, domowy i łatwy w przygotowaniu.

Składniki

  • 200 g kaszy gryczanej

  • 200 g pieczarek

  • marchewka

  • seler

  • 2 ziemniaki

  • 1 cebula

  • pietruszka

  • 1 l bulionu warzywnego

  • 3 łyżki oleju

  • majeranek

  • kolendra

  • sól

  • pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Wszystkie warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej w garnku i zeszklić cebulę.

  • Warzywa (oprócz ziemniaków) i kaszę dodać do cebuli. Smażyć przez kilka minut na małym ogniu. Doprawić kminkiem.

  • Do garnka dodać pokrojone na pół pieczarki i dusić całość przez 5 minut.

  • Warzywa z kaszą zalać gorącym bulionem warzywnym, dodać do całości ziemniaki.

  • Gotować na małym ogniu przez 20-25 minut, do momentu aż wszystkie składniki będą miękkie. Zupę doprawić ulubionymi ziołami.

Ocena: 0