Sałatka z bobem i fetą idealna na wiosenne dni!

Sałatka z bobem i fetą idealna na wiosenne dni!

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Sezon na bób nie trwa bardzo długo - warto go wykorzystać i jeść to bardzo zdrowe warzywo jak najczęściej

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 1 OSÓB

Gdy na bazarkach i w warzywniakach pojawia się bób, trzeba szybko korzystać! Nie zawsze trzeba go jeść na ciepło z dodatkiem soli – świetnie nada się do sałatek.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku:

  • Bób przepłukać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po odsączeniu i ostygnięciu obrać ze skórki.

  • Fetę pokroić w kostkę (można użyć innego sera, np. gorgonzoli czy tofu), pomidory przekroić na pół i wymieszać z bobem, dodać oliwki.

  • Połączyć oliwę i ocet, dodać posiekany koperek. Sałatkę doprawić i polać sosem.

Ocena: 3,7