Jaka dieta jest idealna na szybkie odchudzanie?

Jaka dieta jest idealna na szybkie odchudzanie?

Autor Zdjęcia: thinkstockphotos.com

Domowe przetwory ze świeżych owoców i warzyw, bez chemicznych dodatków, niedosładzane, są nie tylko o wiele zdrowsze od tych wytwarzanych przemysłowo, ale także mają dobroczynny wpływ na zdrowie i wagę!

Siostra Małgorzata Chmielewska przekonuje, że systematycznie spożywane warzywa, owoce w postaci przetworów opracowanych według jej receptur są bardzo dobre na zdrowie. Poprawią pracę jelit, wzmocnią i dodadzą wigoru, zwiększą apetyt, ochronią przed przeziębieniem, a odpowiednio spożywane - odchudzają!

Siostra Małgorzata Chmielewska, założycielka Wspólnoty "Chleb Życia", dzieli się z nami sekretami zdrowej kuchni opartej na starodawnych zakonnych przepisach. Specjały, pod nazwą SPIŻARNIA PRABABUNI, wytwarza w socjalnej przetwórni owocowo-warzywnej w Zochcinie u stóp Gór Świętokrzyskich, woj. świętokrzyskie.

Zakonne receptury siostry Małgorzaty

- Boża troska o zdrowie każdego człowieka przejawia się między innymi w tym, że Matka Ziemia zapewnia ludziom tysiące produktów, które mają ich odżywiać i dbać o ich dietę – mówi s. Małgorzata. W swej sekretnej kuchni korzysta z starych zakonnych receptur, często stosowanych w dworskich kuchniach we wschodniej Polsce. Oparte są one na produktach wspomagających zdrowe odżywianie, a właściwie przygotowane według nich potrawy i przetwory często zastępowały leki.

Zakonnica z pomocą zatrudnionych bezrobotnych wyczarowuje smaki sprzed wieków. Na piecu opalanym drewnem w przetwórni w Zochcinie wysmaża się dżemy, konfitury, sosy. Kisi się tu także ogórki, tłoczy oleje na zimno. - Do produkcji stosujemy tylko naturalny cukier i owoce. Zakwaszamy prawdziwą cytryną. Przetwory, konfitury, soki, dżemy robimy ze świeżych owoców, dosłownie zrywanych prosto z krzaka - mówi s. Chmielewska.

Stare przepisy na zdrowie

S. Małgorzata przekonuje, że systematycznie spożywane warzywa, owoce w postaci przetworów opracowanych według jej receptur są dobre na zdrowie. Poprawią pracę jelit, wzmocnią i dodadzą wigoru, zwiększą apetyt, ochronią przed przeziębieniem, także wspomogą dietę, która pozwala utrzymać wagę. Przetwory z pomidorów, śliwek mogą zastąpić słodycze i działać odchudzająco, zapewniając przy tym odpowiednią dawkę witamin podczas zimy.

Dla zapracowanych - słoiki

Osoby, którym zabraknie czasu na przetwory, aby np. robić przez pięć tygodni konfiturę z zielonych orzechów włoskich, siostra zachęca do wsparcia wspólnoty i zakupu produktów ze sklepu internetowego www.skarbyprababuni.pl. - U nas znajdują pracę ci, którymi sektor biznesu nie jest zainteresowany. Mimo naszych starań zyski ze sprzedaży wyrobów nie pokrywają kosztów produkcji. Czysty zysk - tak, ale społeczny. Dlatego bezrobotni zrobią za ciebie słoiki - dodaje.

Ocena: 1