Musli z płatkami owsianymi i truskawkami: propozycja bezlaktozowa

2021-03-29
serwis prasowy Sante/Alpro Soya
Musli z płatkami owsianymi i truskawkami: propozycja bezlaktozowa
Autor: thinkstockphotos.com Latem warto wykorzystywać sezonowe owoce jako dodatek do śniadania
łatwy
10 min
4

Musli z płatkami owsianymi i świezymi  truskawkami to pomysł na lekkie i zdrowe śniadanie. Sprawdzi się szczególnie wiosną i latem. Truskawki możesz też zastąpić malinami albo bananem.

SKŁADNIKI

  • 25 g płatków owsianych
  • 2 łyżki stołowe musli
  • 200 ml naturalnego napoju sojowego
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 4 obrane i pokrojone truskawki

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Wsyp płatki owsiane i musli do miseczki przystosowanej do użycia w kuchence mikrofalowej. Wlej napój sojowy Alpro soya i całość wymieszaj.
  • Miseczkę z zawartością umieść w kuchence mikrofalowej – uruchom urządzenie na 2,5 minuty, moc mikrofal – 900 W. Następnie całość zamieszaj i ponownie zagotuj w mikrofalówce przez 30 sekund, aż napój sojowy zostanie całkowicie wchłonięty, a płatki owsiane zmiękną.
  • Alternatywnie, całość można także przygotować w rondelku na gazie, cały czas mieszając potrawę.
  • Na koniec dodaje cukru pudru i zamieszaj. Na wierzchu układamy truskawki.
serwis prasowy Sante/Alpro Soya