Suflet z kapusty i ziemniaków

Suflet z kapusty i ziemniaków

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Suflet z kapusty i ziemniaków z dodatkiem wędzonego schabu

Ocena: 0,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 0 MINUT

Porcja dla: 0 OSÓB

Pomysł na niedrogi i pyszny obiad, włoska kapusta i ziemniaki zapieczone w pysznym suflecie z odrobiną wędzonego schabu. Suflet z kapusty i ziemniaków to smaczny i oszczędny i bardzo treściwy obiad dla rodziny.

Składniki

  • 1 główka kapusty włoskiej

  • 750 g ziemniaków

  • 400 g wędzonego schabu

  • 1 małe opakowanie kwaśnej śmietany

  • 5 jajek

  • sól i pieprz

  • szczypta gałki muszkatołowej

  •  

Przygotowanie krok po kroku:

  • Kapustę bez głąba i grubych nerwów poszatkuj drobno i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości, odcedź.

  • Ziemniaki ugotuj w mundurkach, a następnie obierz i pokrój w plasterki. Schab pokrój w paski.

  • Do wysmarowanej tłuszczem blachy wykładamy połowę ziemniaków, na to kapustę, schab i resztę ziemniaków.

  • Śmietanę roztrzep z jajkami i przyprawami , zalej nią danie.

  • Piecz około 45 minut w temperaturze 200 St. C.

Przepis opracowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 2,7