Delikatny makaron zapiekany z kremem z cukinii

Delikatny makaron zapiekany z kremem z cukinii

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Makaron zapiekany z kremem z cukinii jest bardzo łatwy do przygotowania.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Makaron zapiekany z kremem z cukinii to danie pyszne, jednocześnie delikatne i wykwintne w smaku. Ma szanse stać się królem jesiennego stołu.

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu fusilli

  • 2 cukinie

  • małe opakowanie śmietany 18%

  • 2 łyżki oliwy

  • tarty parmezan

  • sól i pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  • Cukinię umyj, osusz, przekrój na pół wzdłuż.

  • Ułóż na blaszce, polej oliwa i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 250 st. C.

  • Kiedy cukinia będzie całkiem miękka wyjmij ją i zblenduj na gładką masę.

  • Do cukinii dodaj śmietanę i parmezan, dopraw solą i pieprzem.

  • Makaron polej sosem i wstaw do piekarnika jeszcze na 5 minut.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska.

Ocena: 0