Kozi ser z grilla z papryczką chilli

Kozi ser z grilla z papryczką chilli

Autor Zdjęcia: pixabay.com

Papryczka chilli nadaje koziemu serowi pikantnego smaku.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Kozi ser z grilla z papryczkami chilli to doskonała przystawka podczas grillowej biesiady. Sprawdź, jak ją zrobić.

Składniki

  • 20 dag koziego sera

  • 2 suszone pomidory

  • łyżeczka świeżego tymianku

  • 1/2 strąka chilli

  • oliwa

Przygotowanie krok po kroku:

  • Z chilli usunąć pestki, umyć, osuszyć.

  • Pokroić drobno chilli i suszone pomidory, dodać 2 łyżki oliwy i zioła.

  • Ser pokroić na 4 plastry, każdy ułożyć na kawałku foli.

  • Na każdej porcji sera położyć przygotowaną mieszankę z pomidorów i chilli, zawinąć folię .

  • Grillować 3 minuty, niezbyt blisko żaru

Ocena: 0