Grillowany ser pleśniowy - sprawdzony przepis

Grillowany ser pleśniowy - sprawdzony przepis

Autor Zdjęcia: pixabay.com

Ser pleśniowy na grillu rozpuści się zamieniając w smaczne smarowidło do kanapek.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Ser pleśniowy z grilla doskonale sprawdzi się jako przystawka. Sprawdź, jak za jej pomocą urozmaicić domowe przyjęcie.

Składniki

  • ser pleśniowy

  • bazylia

  • oregano

  • tymianek

  • żurawina

  • pieczywo

Przygotowanie krok po kroku:

  • Cały ser posypać przyprawami do smaku.

  • Zawinąć w folię aluminiową i położyć na rozgrzanym grillu. Można go obracać, by równomiernie się topił. Naciskając ser widelcem sprawdzamy czy jest gotowy – powinien być miękki.

  • Tak przygotowany ser, nadaje się do rozsmarowania na pieczywie, które także można podpiec na grillu.

  • Do tego warto dodać kleks z czerwonej żurawiny.

Ocena: 0