Cukinia faszerowana - przepis na cukinię z grilla

Cukinia faszerowana - przepis na cukinię z grilla

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Grillowana cukinia.

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Cukinia to nie tylko smaczne, ale i wartościowe warzywo, które ma szerokie zastosowania. Tym razem proponujemy przygotowanie nadziewanej cukinii na grilla. Podajemy sprawdzony przepis.

Składniki

  • 8 cukinii

  • czosnkowo-cebulowa Rama Creme Bonjour

  • 3 młode cebule

  • 2 jajka

  • 3 dkg tartego parmezanu

  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku

  • 3 łyżki oliwy z oliwek

  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Cukinie myjemy i obcinamy końcówki. Kroimy wzdłuż i wydrążamy miąższ łyżką.

  • Cebulę obieramy i siekamy.

  • Delikatnie mieszamy posiekany miąższ cukinii, Ramę, jajka, parmezan i tymianek. Dodajemy łyżkę oliwy, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.

  • Połówki cukinii układamy na grillu, napełniamy farszem i skrapiamy sokiem z cytryny.

  • Pieczemy około 30 min.