Co zrobić z kapustą z grzybami po świętach? Paszteciki z ciasta francuskiego

Co zrobić z kapustą z grzybami po świętach? Paszteciki z ciasta francuskiego

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Ciasto francuskie można nadziać kapustą z grzybami, która pozostała po Wigilii i zrobić pyszne paszteciki np. na sylwestrową imprezę.

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Nie masz pomysłu co zrobić ze świąteczną kapustą z grzybami? Podpowiadamy,  jak zrobić z niej szybkie smaczne danie dla 4 osób!  Zobacz nasz przepis na paszteciki z ciasta francuskiego - tanie i  proste w przygotowaniu!

Składniki

  • 500 g wigilijnej kapusty z grzybami,
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego,
  • 1 jajko

Przygotowanie krok po kroku:

  • Ciasto francuskie rozwiń na stolicy, posyp mąką i lekko rozwałkuj. Ostrym nożem pokrój na kwadraty o boku około 15 cm.

  • Na każdy kawałek nałóż około 1,5 łyżki kapusty. Następnie złóż kwadrat w trójkąt, sklej brzegi  i połóż na blachę wyłożoną pergaminem.

  • Paszteciki piecz około 20 minut w 200ºC. Po około 5 minutach posmaruj roztrzepanym jajkiem.