Przepyszna cukinia smażona z parmezanem - szybkie danie z patelni

Przepyszna cukinia smażona z parmezanem - szybkie danie z patelni

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Cukinia smażona z parmezanem - pyszne danie na letni lunch lub kolację

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Cukinia smażona z parmezanem to danie, które doskonale łączy delikatny smak cukinii z ostrością przypraw i głebokim smakiem parmezanu. Po prostu  cudo do szybkiego wyczarowania

Składniki

  • 1 średnia cukinia

  • 2 łyżki oliwy

  • 1 łyżeczka soli

  • pieprz

  • płatki paprykowe

  • 3 ząbki czosnku

  • 1/4 szklanki parmezanu

Przygotowanie krok po kroku:

  • Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na 4 części a następnie pokroić na centymetrowe plasterki.

  • W misce połączyć oliwę z przyprawami i rozdrobnionym czosnkiem, następnie zanurzyć w niej cukinię.

  • Cukinię smażyć na średnim ogniu do miękkości i i lekkiego zrumienienia.

  • Zdjąć z ognia, dodać parmezan i dokładnie wymieszać.

Przepis przygotowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Ocena: 3,2