Leczo z grzybami: przepis w sam raz dla wegetarian

Leczo z grzybami: przepis w sam raz dla wegetarian

Autor Zdjęcia: materiały prasowe Knorr

Leczo z grzybami to ciekawa mieszanka smaków - europejskich i azjatyckich

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

W węgierskim leczo często pojawia się kiełbasa, ale podstawę stanowią warzywa. Proponujemy ciekawą wersję tego dania - z grzybami i ananasem. Przetestuj przepis na pyszne wegetariańskie leczo!

Składniki

  • 250 g grzybów

  • Fix Leczo Knorr

  • duża cebula

  • czerwona papryka

  • plastry ananasa z puszki

  • łyżka oleju

  • 150 ml wody

Przygotowanie krok po kroku:

  • Pokrój grzyby, cebulę oraz paprykę w cienkie paski w azjatyckim stylu.

  • Podsmaż przygotowane warzywa i grzyby na rozgrzanym oleju.

  • Posiekaj ananasa i dodaj go do warzyw.

  • Aby osiągnąć niepowtarzalny smak, rozmieszaj Fix Leczo Knorr w 150 mililitrach wody, dodaj do całości, po czym duś przez około 8 minut.

  • Podawaj gotowe leczo z makaronem.

Ocena: 0