Zupa z rzodkiewką i rzeżuchą - przepis dietetyczny, bezmięsny

Zupa z rzodkiewką i rzeżuchą - przepis dietetyczny, bezmięsny

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Zupa z rzodkiewką i rzeżuchą - przepis dietetyczny, bezmięsny

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 3 OSÓB

Zupy są w diecie bardzo wskazane. Zawierają wszystkie niezbędne składniki, które są sprzymierzeńcami w odchudzaniu. Warzywa dostarczają witamin i błonnika. Ziemniaki - dawkę zdrowych węglowodanów. Należy jednak unikać dodawania do nich tłustej śmietany, zagęszczania mąką lub zasmażką. Wypróbuj przepis na zdrową, wiosenną i dietetyczną zupę z rzodkiewki z rzeżuchą. Przepis jest bezmięsny.

Składniki

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 cebula
  • 3 ziemniaki
  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki rzeżuchy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie krok po kroku:

  • Rzodkiewki wraz w młodymi liśćmi umyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, posiekać.

  • Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.

  • W garnku na oliwie zeszklić cebulę. Dodać ziemniaki, liście rzodkiewek i rzodkiewki (kilka odłożyć). Dusić 2-3 minuty. Wlać bulion. Gotować około 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

  • Przed podaniem posypać odłożonymi plasterkami rzodkiewek i posiekaną rzeżuchą.