Twarożek "wspomnienie wiosny"- pyszny dodatek do pieczywa

Twarożek wspomnienie wiosny
Autor: Shutterstock Twarożek "wspomnienie wiosny"
łatwy
15 min
4

Twarożek "wspomnienie wiosny"- to znakomity przepis na dodatek do pieczywa. Najlepiej smakuje na śniadanie ze świeżą kajzerką i kubkiem kakao lub kawy zbożowej na mleku. Pamiętajmy, aby nie wyrzucać liści rzodkiewki, są one równie smaczne i zdrowe, co korzenie i znakomicie urozmaicają smak twarożku.

SKŁADNIKI

  • 1 kostka półtłustego twarogu
  • kilka rzodkiewek razem z liśćmi
  • 3 gałązki koperku
  • 2 łyżki śmietany
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Twaróg rozgnieść widelcem i dokładnie wymieszać ze śmietaną.
  • Rzodkiewki i koper dokładnie umyć i osuszyć, a następnie posiekać drobno.
  • Warzywa dodać do twarogu, przyprawić do smaku i wymieszać.
Świeże zioła w kuchni. Aromatyczne i zdrowe dodatki do potraw
Anna Szubińska

Redaktorka, autorka książek "Nalewki. Natura zamknięta w butelce" (Harde 2019) i "Kuchnia afrodyzjaków" (Harde 2019). Poszukiwaczka nowych smaków i egzotycznych receptur, które lubi łączyć z lokalnymi specjałami. Eksperymentuje z daniami i z …

więcej