Domowy twaróg ze zsiadłego mleka - tradycyjny przepis

Domowy twaróg ze zsiadłego mleka - tradycyjny przepis

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Domowy twaróg ze zsiadłego mleka - tradycyjny przepis

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Samodzielnie przygotowany twaróg ze zsiadłego mleka smakuje zupełnie inaczej niż jego sklepowe odpowiedniki. Spróbuj, a zakochasz się w tym przepisie

Składniki

  • 2 szklanki zsiadłego mleka

  • szklanka słodkiego mleka

  • łyżka śmietanki

  • łyżeczka posiekanego koperku

  • sól

Przygotowanie krok po kroku:

  • Świeże mleko zagotuj, połącz ze zsiadłym, wymieszaj i ostudź. Na sitku odcedź twaróg. Dodaj śmietankę, koperek lub miętę, posól i wymieszaj.