Twarożek z tuńczykiem i kaparami

Twarożek z tuńczykiem i kaparami

Autor Zdjęcia: Shutterstock

Twarożek z tuńczykiem i kaparami to propozycja pysznego i pożywnego śniadania

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 20 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Przepis na smaczne, lekkostrawne śniadanie: twarożek z tuńczykiem, kaparami i papryczkami zamiast tradycyjnych rzodkiewek i szczypiorku. Wypróbuj to oryginalne połączenie, jeśli lubisz eksperymentować z tradycją. Podajemy recepturę!

Składniki

  • 300 g twarożku o niskiej zawartości tłuszczu

  • 3 marynowane ostre papryczki

  • Tuńczyk w zalewie

  • Kapary

  • Pieprz ziołowy

  • Natka pietruszki

  • Sól

Przygotowanie krok po kroku:

  • Twarożek rozgnieść. Tuńczyka lekko posiekać widelcem. Wymieszać z twarożkiem.

  • Papryczki drobno pokroić. Dorzucić do twarożku razem z kaparami i natką pietruszki.

  • Przyprawić pieprzem i solą.

  • Wstawić do lodówki na 15 minut przed podaniem. 

Ocena: 0